maandag 9 november 2009

Even serieus (1)

Splijtzwam sportpark?Verkiezingsprogramma’s blinken doorgaans niet uit in uitgesproken opvattingen over concrete vraagstukken. Dat is niet eens zo heel onbegrijpelijk, want niemand kon vier jaar geleden vermoeden dat in Horst een discussie los zou barsten over een ijssalon op het Lambertusplein of dat Sevenum zich het hoofd zou moeten buigen over het eventuele behoud van het gemeentehuis. Bij het verkiezingsprogramma hoeven we dus ook niet te zijn om het standpunt van de PvdA-PK te vernemen over een al jaren slepende kwestie in Meerlo-Wanssum: de haalbaarheid van een nieuw sportpark dat is geprojecteerd tussen Meerlo en Wanssum. Dit is niet de plaats om de geschiedenis hiervan uit de doeken te doen. Waar het wel om gaat, is de positie van de PvdA-PK in dezen. Als voor het moment afzonderlijke partijen in Meerlo-Wanssum staan de PvdA en de PK op het punt van het sportpark lijnrecht tegenover elkaar. Vorige week nog werd in de gemeenteraad een voorstel van de PK over dit pijnpunt afgeschoten door onder meer de PvdA. Nu het er naar uitziet dat de raad van de nieuwe fusiegemeente ook het sportpark op zijn bordje geschoven krijgt en de PvdA en de PK samen een lijst vormen, zou je verwachten dat de PvdA-PK de kiezer duidelijk maakt waar zij staat in deze zaak. Het verkiezingsprogramma mag daar dan misschien minder geschikt voor zijn, er zijn tal van andere podia waarop dat standpunt wel naar buiten kan worden gebracht. Het sportpark zal toch niet nu al een splijtzwam zijn van de nieuwe lijst?

Zo stemde ... (2)


197819821986(bron: Dagblad voor Noord-Limburg)

Hôrster proat (1)

Paul Geurts, Ger van Rensch en Jos Weijs keren mogelijk terug in de Horster politiek. Zó zeggen wij dat in Horst:

‘Blief má achter de stárt, wánt alde buk die stoëte hárd.’(Zegswijze ontleend aan Zò bót ás en hiëp.)

1966 (1)

(bron: De Echo van Noord-Limburg 27 mei 1966)

Ook in 1966 waren er gemeenteraadsverkiezingen. Stemmingmakerij blikt dagelijks terug op de Horster verkiezingen van dat jaar.

Tweets van de dag (1)

1. Heb even een dramaandag momentje.... zakje croky en cola light lijken nog niet echt te helpen...
(Roy Bouten)
2. otc: zodadelijk creatieve kookpot om innovatie te stimuleren & faciliteren
(Leon Litjens)3. Cradle to Cradle, een wezenlijk nieuwe stap vooruit of gewoon gelikte marketing?
(Thijs Coppus)

Wat zegt Ria? (1)

‘Humor en de PvdA zijn twee begrippen die elkaar niet liggen. Nodigt die geweldige pastoor Verheggen minister Van der Laan uit om de mis in Tienray bij te wonen, meent mevrouw Op de Laak daar op te moeten reageren met de opmerking dat dit meer zou passen bij een CDA-bijeenkomst. ‘Dom grapje’, zoals ze meteen al toegaf. Maar de minister zelf kan er ook wat van. Hij riep de Tienraynaren op vooral in deze verkiezingstijd bij de politiek aan de bel te trekken over de tijdige sluiting van het asielzoekerscentrum in hun dorp, want: ‘Politici luisteren nu nog iets beter dan normaal’. Dat overtreft dat grapje van mevrouw Op de Laak met glans in domheid. Alsof politici niet overal en altijd heel goed luisteren, ik voorop. Het zou een zegen zijn als de PvdA grapjes maken voortaan aan ons overlaat.’

Zo stemde ... (1)

19901994 1998(bron: Dagblad voor Noord-Limburg)