woensdag 11 november 2009

Boos (2)

Adelheid Kannegieter is boos. Boos op de PvdA-PK. Stemmingmakerij informeerde bij Adelheid naar de oorzaak van haar boosheid.Wat is er aan de hand, Adelheid?
‘Vooraf wil ik zeggen dat ik ook spreek namens Beatrix Benders en Lieve van Doorne. Samen staan we ook wel bekend onder de naam Drie Gratiën. We …’
Ter zake, Adelheid!
‘Ok. De PvdA-PK heeft zaterdag een grote schoonmaakactie gehouden in de Kasteelse Bossen, of zo je wilt Kasteelpark Ter Horst.’
Dat is toch geweldig? Het gebied was hard aan een opknapbeurt toe.
‘Daarover kun je van mening verschillen, maar goed. Wat ons steekt, is dat ze die gruwelijke champignons in een sopje hebben gezet en dat ze ons helemaal over het hoofd hebben gezien. Altijd hangen wij aan de achterste mem. Al meer dan tien jaar staan wij dag en nacht in weer en wind mooi te wezen en dan gaan ze godbetert die champignons een sopje geven.’Ga door, Adelheid …
‘Die partij heeft toch altijd de mond vol over investeren in mensen? Kunnen ze eens een keer de daad bij het woord voegen, laten ze ons in de kou staan. Meer dan tien jaar offeren wij ons belangeloos op voor de gemeenschap en dan is een sopje voor ons nog te veel. Laat staan een warm bad, waar we al jaren naar uitzien. Maar zelfs met een eenvoudige knuffel waren we al tevreden geweest. Gewoon, een beetje intermenselijke warmte. Daarvoor zijn we bij de PvdA-PK dus duidelijk aan het verkeerde adres.’Gaan jullie hier op de een of andere manier nog iets aan doen?
‘Iets aan doen? We kappen ermee, morgen zijn we weg.’
Is dat niet wat overdreven, Adelheid?
‘Nee, dit was de bekende druppel. Tien jaar lang de meest grove beledigingen over je uitgestort krijgen, tien jaar lang je een beetje wulps voordoen terwijl je dat helemaal niet bent, tien jaar lang onzedelijk worden betast: dat gaat je allemaal niet in je kouwe kleren zitten. En enige blijk van waardering? Ben je gek. Nee, het is welletjes geweest. Laat ze maar drie anderen zoeken.’Met dank aan de PvdA-PK.
‘Zeg dat wel.’

Tweets van de dag (3)

1. Valt wel op dat veel mensen twitteren tijdens een raadsvergadering.... Nu werk, straks borden plakken en tomatiseren omgeving.
(Michael van Rengs)2. Oh god, alweer carnaval bij L1.
(Thijs Coppus)
3. gradje ik kan niet meer bij poll over passi. hoe kan ik daarbij
(Leon Litjens)

Even serieus (2)

Overvolle publieke tribune gisteren bij de laatste reguliere vergadering van deze Horster gemeenteraad. Een bont gezelschap van onder meer kandidaat-raadsleden, Passi-belanghebbenden en Behoud De Parel-adepten zorgde voor een gezellige drukte. Of deze niet-alledaagse entourage de inspiratiebron was, zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar feit is dat de CDA-fractie nog één keer alles uit de kast haalde. Of moeten we zeggen voor de eerste keer? Vier jaar lang luidde het adagium van de CDA-fractie vooral ‘Blijf zitten waar je zit en verroer je niet’. Volgzaam, gezagsgetrouw, braaf. Dat soort begrippen is van toepassing op de houding van de CDA-fractie in de afgelopen periode. Maar gisteren was ineens alles anders. Zagen we een scherpe, kritische, vasthoudende, alerte CDA-fractie die vanaf de eerste minuut in de aanval ging. Die een snoeihard oordeel uitsprak over Behoud De Parel. Die wethouder Stas tot drie, vier keer toe liet opdraven om hem met prangende vragen het vuur na aan de schenen te leggen. Allemaal prima uiteraard. Je vraagt je alleen af waarom het tot de laatste raadsvergadering moest duren voordat de CDA-fractie deze gedaante aannam. Zouden de aanstaande verkiezingen soms een rol hebben gespeeld, zoals VVD-fractievoorzitter Eric Beurskens veronderstelde? Of zou de fractie alvast warm hebben gedraaid voor een mogelijk toekomstige rol: die van oppositiepartij?

Zo stemde ... (5)

197819821986(bron: Dagblad voor Noord-Limburg)

Hôrster proat (3)

CDA-gedeputeerde en Horstenaar Ger Driessen vandaag over de gemeentelijke herindeling in een aan de Peel Maas Regio Ondernemersprijs gewijd krantje: ‘In feite brengen we de bestuurlijke plattegrond in overeenstemming met de economische plattegrond.’ Zó noemen wij dat in Horst:

‘Zoa sleum as goddevader.’

(Zegswijze ontleend aan Zò bót ás en hiëp.)

1966 (3)

Ook in 1966 waren er gemeenteraadsverkiezingen. Stemmingmakerij blikt dagelijks terug op de verkiezingen van dat jaar in Horst. Klik op de foto om de namen van de kandidaten te kunnen lezen.

Weetje (1)

De kans is groot dat de verkiezingen van volgende week ertoe leiden dat voor het eerst sinds 1978 weer een lokale partij zitting neemt in de Horster gemeenteraad. Destijds wist de ABC-lijst twee zetels te veroveren (H. ten Brink-Oor en J. Pouwels). Dit keer moet het wel heel raar lopen, wil Essentie geen zetel(s) bemachtigen. Beschouwen we ook de PvdA-PK als een lokale partij, dan komen er hoogstwaarschijnlijk zelfs twee lokale partijen in de raad.

Zo stemde ... (4)

197819821986(bron: Dagblad voor Noord-Limburg)